Karoline Holtskog Tønnessen

Jeg har alltid vært interessert i hund, men siden min far er redd for hund måtte jeg i oppveksten klare meg med naboer og venners hunder. Først da jeg var 16 år fikk jeg (endelig) lov til å skaffe meg min første egne hund. Avtalen var at det måtte være en liten hund, og i mars 2013 gikk drømmen i oppfyllelse og pomeranianen Lotta ble hentet hjem.

Interessen for hund ble med det ikke noe mindre, og Lotta har dermed blitt min lærer og «prøvekanin». Sammen har vi deltatt på mange kurs og testet ut ulike hundesporter, bl.a. lydighet, rallylydighet, smeller (søk), agility og spor. Underveis i denne læringsprosessen har det dukket opp flere hjertesaker, men spesielt en har blitt viktig for meg; «selv små hunder kan»!

I 2018 fikk vi et nytt familiemedlem, tolleren Demo. Sammen skal vi selvfølgelig bygge gode hverdagsferdigheter, i tillegg til at ho skal bli med på jobb som demohund. Derav navnet hennes. Selv trener vi smeller, nosework og agility, i tillegg til litt retrieverjakt.

Jeg gjennomførte i 2017 instruktørutdanning hos Catch hundetrening, og for å lære enda mer gikk jeg også hundetrenerutdanning hos dem i 2018. For meg er det viktig å holde meg oppdatert og lære enda mer om ulike temaer innen hund og atferd, og har siden den tid tatt flere ulike utdanninger.

I januar 2020 ble jeg autorisert instruktør i hundesporten Smeller og deltok senere samme år på en online søkshund utdanning.

Hundens språk og atferd er et stort tema og alt er knyttet til det på en eller annen måte. Jeg ønsket derfor å gå mer i dybden og meldte meg i 2021 på Troll hundeskoles internasjonale hundetrenerutdanning med Anne Lill Kvam. Denne utdannelsen ble avsluttet januar 2022, og har vært enormt lærerik og relevant for arbeidet mitt som hundetrener.

I 2021 gjennomførte jeg styrkeinstruktørutdanning hos Nordisk heste- og hundeterapiskole (NHT) for å lære enda mer om hundens kropp og styrketrening av hund. Interessen bygde seg gradvis da Lotta med årene fikk utfordringer med ledd og helse, og jeg på best mulig måte prøvde å hjelpe henne. Underveis lærte jeg masse, og interessen for hundens kropp vokste enda mer. Jeg håper å kunne utdanne meg videre innen dette feltet etter hvert.

I 2023 deltok jeg på Nosework instruktørutdanning hos Lahaugmoen hundesenter, for å lære enda mer om hundens luktesans og bygge mer kompetanse på ulike typer søk. Nosework er en fantastisk sport, uansett om det for aktivisering i hverdagen eller konkurranse, og ikke minst passer det for alle typer hunder.

Etter endt instruktørutdanning hos CATCH hundetrening i 2017 fikk jeg tilbud om å starte egen avdeling hos dem, noe jeg takket ja til. Jeg drev CATCH hundetrenig avdeling “Sørlandet” fra 2017 til 2022, og holdt mange kurs ila disse årene. Etterspørselen på kurs økte gradvis, så siden 2020 har jeg jobbet 100 % med hund og hundetrening.

Våren 2022 ble jeg spurt av Tonje Hennig om å bli en del av team Hundelykke, og takket ja. Jobbet der frem til sommeren 2023, og bestemte meg så for at tida var kommet for å drive eget. Det var da Holtskog Hundetrening ble til.

Jeg vil fortsette å lære, videreutdanne og utvikle meg som hundetrener, og ser alltid frem til nye utfordringer!

– hverdagen blir bedre sammen!

MIN CV

 • 2017: Instruktørutdanning

  Catch hundetrening

 • 2018: Hundetrenerutdanning

  Catch hundetrening

 • 2020: Autorisert smellerinstruktør

  Norsk Smellerklubb

 • 2021: Styrkeinstruktør

  Nordisk heste- og hundeterapiskole

 • 2022: Internasjonal hundetrenerutdanning

  Troll Hundeskole v/Anne Lill Kvam

 • 2023: Noseworkinstruktør

  Lauhaugmoen hundesenter

Meld deg på vårt nyhetsbrev for info om
tilbud, kommende kurs & aktiviteter